Aaoa!


Var hos farbror doktorn idag med knät. Jag fick ett prescription på tre shockwave-behandlingar och sex gånger fysio, allt innan jullovet så nu äre full fart! Den första shockwaven fick jag på en gång och fy satan vad ont det gjorde!! Doktorn kör liksom med en stötmaskin över både knät och lårmuskeln, ett bra tag dessutom. Aaoa! Men jag biter ihop och tar det som en man (?), bara två gånger till. Hade även första fysion idag, lårmassage och elektrodbehandling. Skumt med all denna teknik. Där skulle jag ligga helt raklång i en kvart medan det tickade i knät och ryggen, segt, så jag passade på att planera julklappar, gå igenom balettövningar i huvet och sjunga en liten skvätt. Dyrt är det också med all denna sjukgympa... som tur är har jag himla fina föräldrar som hjälper mig när det behövs! En annan behandling som jag råddes att prova va av den billigare kvalisorten, qvark på knät varje dag när jag kommer hem från träningen. Det ska tydligen vara antiinflammatoriskt. Himla ekonomiskt tänker jag, bara att slicka av efteråt så är kvällsmaten kirrad.

Imorgon kommer Noras mamma hit, på fredag ska vi ut och äta, så himla fint!

Stückchenweise och Änglaspel


Nu så! Nu känns det bra igen. Jag längtar fortfarande hem, så sjukt jäkla mycket, men det är på ett bra sätt nu. Ni vet sådär som när man verkligen längtar efter något roligt.

Skolan går bra. Minka har sett mig. Magda är på mig. Spagaten kommer.


Knähistorian har gått in i nästa kapitel. Imorgon har jag ny läkartid. Nåde den doktorn om han säger att det är något med korsbanden som Pia befarade.


Det är jul i Munchen. Isbana. Julmarknader. Glüwein. Plusgrader?


Paket på posten. Från en hemlig beundare. Har dock mina aningar, starka sådana. Ett vackert änglaspel sådär på en tisdag bara!


Pratade med familjen på telefon. Dom mår bra, då gör jag med det.


På lördag kommer Agnes!!!!

Ja, ni hör ju. Det går bra nu. Jag har tydligen sökt ett jobb också.

Kom precis hem ifrån en föreställning med dansare från skolan. Riktigt imponerad blev jag! Dom har koreograferat egna stycken i blandade stilar. Riktigt riktigt bra var det. Så peppad blir man!!
Nu ska jag hysta mig i sängen och sova sju kvart i timman.

Och för att slänga sig med lite internationella termer: Guten Nacht tous le monde!


1:a advent i bilder




Emelie VS Pepparkaksdegen


Nu ska jag och Degen vila upp oss inför den slutgiltiga striden imorgon. Och medan jag besegrar den ska jag och Tommy Körberg så glatt kvittra på "Klang min vackra bjällra". Till min hjälp har jag truppen La Trupp; Tove, Nora och Matilda. DEGEN, YOU'RE GOING DOWN

Hade Inte Tackat Nej

Väska från Romwe, Clutch från HM

Warning, attentionhore: Peppande kommentarer tas gärna emot!


Tiden går....men Minka består.
Jajemen, idag fick vi tilbaka henne efter ett ganska långt uppehåll. Och tack vare henne börjar jag se ljuset med denna vecka. Minka är en av våra modernlärare, av den något mer respektingivande typen. Och hör och häpna, hon var faktiskt nöjd idag! Nu gäller det bara att imponera på henne imorgon igen annars är vi tillbaka till att vara "shit" eller "you will never become dancers" . Jag gillar verkligen hennes lektioner fast att man är på helspänn och lite smårädd (och trots att hon inte vet vad jag heter), hon är sjukt duktig. Jag menar där står hon och är gravid med tjocka magen och ändå slänger hon sig på golvet eller curvar tusen gånger bättre än oss.


Annars har denna veckan vart lite kass faktiskt. Jag har inte haft lust till någonting mer än möjligtvis att åka hem. Fast nej, inte det heller. Jag har det verkligen jättebra här. Jag älskar det mesta; staden, skolan, människorna, butterbreze... men ibland hjälper inte det. Det blir lätt lite mycket för kroppen och huvet när man tränar så mycket som vi gör, förr eller senare får man ett litet breakdown. Så det var väl min tur nu. Tur att jag har världens finaste familj att ringa och plåga med mitt grinande och vänner som tar hand om mig här. Men jag är inte så deprimerad som det kanske låter nu, bara en liten dipp. Nu blickar jag framåt då det bara är typ tre veckor tills jag åker hem (eller bort kanske...detta är ju mitt hem nu på sätt och vis?) till Sverige och Alingsås!!!


För alla er som inte kan slita er från att undra hur det är med mitt knä: jag förstår att det är jobbigt för er att vandra i denna ovisshet så här kommer en update. Det har blivit värre igen så nu blir jag skickad till en annan doktor som förhoppningsvis ger mig ett "bättre svar" än den förra. Troligtvis blir det någon form av fysio på det. Håll gärna tummarna för att han säger något fint för annars är risken att jag inte får träna och det går INTE för sig för examinations är om två veckor!! Där har ni det, varsågoda.

Och på söndag ska vi julbaka! Taggad tjej!

Sunday soundtrack


Matkoma

Då var denna dagen till ända. Bra var den också.
Jäktade runt hela stan för att hitta räkost, vilket tydligen inte finns i detta förbannade landet (ursäkta. jag älskar tyskland egentligen. lovar. kolla bilden.). Eftersom det är en av de viktigaste ingredienserna i soppan som jag lovat bjuda Nora och David på så hade jag helt plötsligt problem. Detta ledde till att jag blev arg och vägrade laga någon mat alls. Det blev en kladdkaka istället, inget att pinka på dock, den blev riktigt bra. Vi gick i alla fall och köpte thaimat och myste till det på rummet här. OCH till min stora glädje och tacksamhet så fixde David skype åt mig!! Äntligen! Så adda mig nu så vi kan prata, då blir jag glad. Nu, nana.

HEEEEELG!!!!

'
Tack för det.
Hade en liten showing för dom andra klasserna i skolan idag, kul att både få visa och att få se. Satan vad duktiga dansare det finns på denna skolan! Sjukt inspirerande med alla coola hopp och partneringgrejer, men just nu känner jag bara att jag måste stretcha tretton timmar om dagen för att det ska bli något av mig! Så, intar nu en andra position och sätter på en film så får vi se om det hjälper eller om jag bara inte kan ta mig upp sedan.
'
Skulle vara tråkigt om jag inte kommer ur stretchen för då missar jag ju pannkakskvällen hos Matilda och Dino. Mmmmm.
'
Saknar mina brudar så mycket att jag tror visst att det gör lite ont...typ i tån i alla fall. Puss, mest på dig idag Linda!

Skönaste, fulaste, äldsta bilden

Langar listan

  • Vaknade och tyckte att 5 timmar sömn per natt nog ändå är rimligt
  • Hade balett och insåg att så inte var fallet
  • Skum men fin "handkoreografi" med Hannes
  • Svacka till tusen efter floorbarren och bestämde mig för att ha ont i magen imorgon
  • Blev arg på mig själv för att jag ens tänkte något sådant och bestämde om mig
  • Snurra huvet av mig på jazzen
  • Värsta pojkvänsakademien ( Tv3play <3 )
  • Varm choklad
  • Kvällsläser i hopp om att bli klok (se bild)
  • Imorgon kommer David, då blir Nora glad och då blir jag med det
  • Imorgon är det en månad tills jag kommer hem
  • Imorgon är det fredag
  • Imorgon får akta sig, för nu kör jag!


Det kunde vart värre!

Här sitter jag i nattsärken och myser.  FÖR VI ÄR LEDIGA IDAG! Heja Bot- och Böndagen!
.
Så igår kväll firade vi detta med lite drinkar och nachos på Sausalitos. Blev dock ingen dans på baren som jag hoppats på. Vi ville inte ta risken att få stryk av fotbollshullganerna där inne när vi täckte skärmen.
.
Jag och Nora bestämde oss i alla fall för att ha mysmorgon idag. Vi började med att sova. Sedan lagade vi en stor härlig frukost och kurade ner oss under tusen (eller två) täcken tillsammans med Ensam mamma söker!! Väl dags för kaffet insåg vi hur gott det hade vart med croissant till. Sagt och gjort, Nora sprang just ner till bageriet runt hörnet i bara pyjamas, bra tjej!
.
NU KOM HON TILLBAKA MED CHOKLADCROISSANTER. Välsignade morgon.
.
Om en stund åker vi till Ikea och handlar julmys.
Ha en fin dag alla!

Full House Partey @ Shleiss

Här kommer lite bilder från lördagen då vi hade ferre i huset! Och då menar jag verkligen fest, herre vad folk! Nästan alla på 56:an öppnade upp sina lägenheter, vi med, och sen strömmade det folk hela tiden. Dom dryga hundra är ingen överdrift! Riktigt roligt hade vi trots några missöden med min pojkvän Bieber och maskoten Shrek.

Bilderna är mest från förfesten men varsågoda!

Ich bin am Leben!!

Tänkte bara säga det.
.
Nu ska jag och Nora sova. Sju kvart i timman helst.
.
Godnatt!!

Back to reality

Och DÄR var vi igång igen! Fast kroppen har inte fattat det tydligen. Guuud vad jag bara önskade att jag var osynlig idag, om inte för min egen skull så för att bespara alla andra denna hemska syn. Magda, min balettlärare, gjorde några tappra försök att få mig att faktiskt se ut som någon som kan dansa men hon insåg såsmåningom att det var lönlöst. Sen fick jag nöja mig med små uppgivna suckar resten av lektionen, men det var precis vad jag skulle ha, uscha!  Piruetterna ska vi inte tala om! Och knät har gjort ondare än någonsin...inte direkt vad jag hade väntat mig efter en veckas vila. För er som inte har en aning om vad jag pratar om, vilket inte är lätt alla gånger, så har jag en inflammaion i knäskålen. Så himla tråkigt är det men nu tänker jag inte mesa med det längre, det får bära eller brista. Doktorn sa att det skulle göra ont men sålänge jag inte dör utav det så kan jag dansa ändå, go stil på honom! Så på med såndär bedövande grej nu så får vi se hur det går.
.
Nej, nu är det färdigklagat!!
Dagen har ändå varit bra. Har varit med fina Nora och handlat och haft mig. Sen tog vi en kaffe på vårt kära Lotti och fastnade där tills dom sparkade ut oss. Nu sitter jag här och väntar på att dagens avsnitt av Ensam mamma söker ska komma ut på tv3play. Så himla mysigt program, jag blir alles kär!
.
FAST vad händer när jag sitter och skiver detta? Jo: Tove kommer in och påminner om att vi kommit överens om en massagesession så nu ska mitt lår dö i hopp om att det låter mitt knä leva. Jag fruktar dock att jag kommer dö innan låret...
Så, hear from me soon or never again!

En fin lördag

Så, hemkommen från en jättemysig kväll med Norasnora. Hon var inte heeelt förstörd, bara ett litet vrak skymtades, men detta kommer gå fint hörrni. Förlåt att jag blottar ditt känsloliv här Nora, men som vi sa så ligger jag ju på mina stadiga 6-7 läsare om dagen så det kanske är lunch?
.
Vi åt i alla fall en fantastiskt god, och som svensk måste jag tillägga alldeles lagom stor, pizza! Ricotta är minsann ingen ost att spotta ut, satan vad gott. Det och ruccola på en tunn, frasig botten... oj vad ni drägglar nu! Till detta ett glas vitt och kalaset går på ca 50 svenska kronor, man blir ju inte ledsen.
Sedan begav vi oss till cafét som ligger i samma område. En ljuvlig chokladmoussetarte blev det, ekonomer som vi är så delade vi. Trots detta kostade fikat oss mer än maten. Men å andra sidan är detta stället så himla mysigt så jag skulle betala för att bara få sitta där inne och glo. Ett hett tips om ni ska till Munchen alltså!
.
I övrigt kan jag berätta att det har varit sjukt varmt här idag för att vara november. Vi har la haft dom dryga tjugo så jackan kunde man ju skippa med en gång. Folk gick i shorts och jag svettades i min stickade tröja medans jag kollade in butikernas julskyltning, självklar kombination? Vi hade jättevarmt, alltså verkligen jättevarmt, väder fram till typ femte oktober eller nåt. Sedan vart det lite skit ett tag men solen kom fram igen så det har varit fint men kallt. Dom säger att det brukar komma en släng med värme i november också så det är la det vi bevittnar nu då. Jag gillart!
.
Mina sista funderingar denna kväll går till festen här ovanför, den höga stämmninen är ganska påtaglig i vårt fruktansvärt dåligt isolerade hus. Det låter rätt kul där uppe ändå. Men det är typ bara okända tyskar där och det är ju alltid skumt, sånt ska man akta sig för. Nej, så jag säger, tyskarna är jättefina. Får se om jag får ett ryck och hoppar ur pyjamasen och går upp. Fast min snobbensärk skulle nog vara uppskattad den med. Nåväl, nu har ni somnat där framför datorn, förlåt! GODNATT

Trösta Nora

Nu ska jag iväg och förhindra att Nora totalt gräver ner sig i en djup depression, hon kom precis tillbaka från Sverige nämligen. Så jag ska ta med henne ut till två av de bästa ställena vi hittat än sålänge; Pasta e Basta och ett mysigt franskt café som ligger vid Gärtnerplatz. Tips till er som tänker besöka Munchen! Kan även hända att vi besöer ett bad-taste-party som äger rum här i huset ikväll.
.
Kommer nog lite bilder från kvällen sen!

Grattis Tim!

Födelsedagsbrunch hos Tim! Nu ska vi bli tjocka!

Från breakfast till breakdown

Dagen började med att vi i vanlig ordning fick vänta på Matilda, som tycks vara sämre än mig på att passa tider! (Känn på den alla där hemma, det finns fler som mig!) Låt mig också tillägga att vi höll på att svälta till döds på grund av denna försening. Ty just idag lyxade vi till det med en frukost ute! Mysigt och gott, äggröra och bröd, latte och sugrör.
Sedan bar det av till stan för lite vintershopping, trodde jag... Men eftersom jag lider av en svår beslutsångest (särskilt när det gäller vinterjackor tycks det) så blev det bara några mindre inköp idag. Men jag är nöjd, tänk på barnen i afrika. Fast dom behöver i och för sig inte vinterjackor kanske...
Roligt skyltfönster på United Colours of Benetton
.
Nu sitter jag hos Matilda och återhämtar mig från mitt sammanbrott. Jag har nämligen sett Armageddon för första gången i mitt liv. Det var ingen rolig historia. Det kanske låter konstigt men jag hade hellre sett att jorden gick under i slutet av filmen för då hade ju alla dött. Nu var det ju en massa som fick bli ledsna istället.
Jaja, bättre recensioner än så kan ni inte vänta er ifrån mig!
Nu ska vi kolla på tecknat så att vi kan sova sen!
.
Godnatt!